Aurinkosähköä vapaa-aikaan tarjoushinnoin Oulun Akulta

Ota yhteyttä!

Hanki aurinkopaneelit ja paketit Oulun Akulta ja hyödynnä sähköntuotossa ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta auringon energiaa! Aurinkopaneelit ovat viisas valinta, kun haluat helpon tavan tuoda sähköt mökille, veneeseen tai vaikka asuntovaunuun. Saat tuotettua sähkön itse ja samalla vähennät ulkopuolisen energian ostamisesta aiheutuvia kustannuksia. Tarjoamme ainoastaan markkinoiden parhaita ja kestävimpiä aurinkoenergiatuotteita.

Aurinkopaneelit kaikkine tarvittavine tuotteineen

Meiltä löydät laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät ja tietysti ammattitaitoisen opastuksen järjestelmien käyttöön. Valikoimaamme kuuluvat 12 / 24v-perusjärjestelmät, 12/24v-jääkaappijärjestelmät, irtopaneelit sekä tarvikkeet. Tule myymäläämme tutustumaan laitteisiin, niin kerromme mielellämme tarkemmin niiden toimintaperiaatteista.

 

Voit myös kysäistä etukäteen aurinkopaneeleihin ja aurinkosähköön liittyvistä asioita – ota yhteyttä! Henkilökuntamme Oulun Akussa on palveluksessasi. Muistathan, että tarjoamme myös laajan akkuvalikoiman sekä asennus- ja huoltopalvelun.

Aurinkosähköjärjestelmän valinta

Aurinkosähköjärjestelmän valinta voi olla monelle hankalaa, koska markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja laidasta laitaan; on eri tehoisia ja eri tekniikalla tehtyjä aurinkopaneeleita, akustot saattavat olla huoltovapaita, ja akkutyyppejä, säädinlaitteita ynnä muita on erilaisia.

 

Tässä osiossa on tarkoitus avata näitä kysymyksiä pintaa raapaisten. Lisää tietoa saat lisäksi paikalliselta Eurosolar-jälleenmyyjältäsi.

 

Järjestelmän teho:

 

Aurinkosähköjärjestelmää hankkiessaan on mietittävä käyttötarpeet ja ‐ajat. Normaalisti mökkijärjestelmää käytetään maaliskuun ja lokakuun välisenä aikana. Jos tarve on ympärivuotiselle käytölle, aurinkosähköjärjestelmää tulee täydentää esimerkiksi tuulivoimalalla.

 

Suuntaa antavia arvioita yleisimmistä 12 V:n mökkipakettien tehoista:

  1. Perusmökkijärjestelmät soveltuvat silloin, kun käyttötarve on valaistus, TV ja kännykän lataus. Tällaiseen tarpeeseen riittää noin 50–140 W:n paneeliteho + 100–250 Ah:n akusto.
  2. Jääkaappimökkijärjestelmä on hyvä valinta silloin, kun tarvetta on lisäksi jääkaapille. Järjestelmän minimivaatimus on 200 W:n paneeliteho + 400 Ah:n akusto. Jos jääkaappia käytetään vain viikonloppuisin, järjestelmävaatimus pienenee.

12 V:n (24 V) vai 230 V:n järjestelmä?

 

Peruslähtökohtana voidaan pitää, että jos vain mahdollista, kaikkia laitteita kannattaa käyttää järjestelmäjännitteellä (samalla, johon akut on kytketty, 12 V / 24 V). Järjestelmään voidaan hankkia invertteri, jota käytetään satunnaisesti. 230 V on vaihtoehto silloin, kun mökki varustellaan lähes täysin omakotitalomukavuuksin: jääkaappi, pakastin, porakaivo, vedenlämmitys.

 

Lataussäätimen valinta


Markkinoilla on kahdentyyppisiä lataussäätimiä, PWM- ja MPPT-tekniikalla toteutettuja. PWM‐säätimet soveltuvat mainiosti perusaurinkosähköjärjestelmiin, erityisesti 1–2 paneelin järjestelmiin, joissa etäisyydet paneelilta–säätimelle–akulle ovat lyhyitä (10 m). Tällaisessa tapauksessa panostaminen kalliimpaan säätimeen on perusteltua vain, jos järjestelmää aiotaan tulevaisuudessa päivittää.

 

MPPT‐säätimellä saat kaikki tehot aurinkosähköjärjestelmästäsi irti. MPPT‐säätimien tehokkuus perustuu niiden älykkääseen latausprosessiin, jonka avulla päästään jopa +30 %:n tuottoihin verrattuna PWM‐säätimiin. MPPT‐säätimille on ominaista, että paneelit voidaan kytkeä sarjaan max. 100–150 V mallista riippuen ja akusto voi olla 12 V, 24 V tai 48 V. Paneelijännitteen kasvattaminen pudottaa hävikkiä, joten pitkätkin kaapelivedot onnistuvat paneeleilta akulle.

 

Akuston valinta


Pääasiassa myymme AGM‐akkuja aurinkosähköjärjestelmiin. Kokemuksemme mukaan etenkin AGM Deep Cycle (syväpurkaus) ‐akut ovat parhaita tähän käyttöön. Ne soveltuvat hyvin suomalaiseen mökkiympäristöön, jossa käyttö on välillä rajua ja välillä on taas pitkiäkin käyttämättömiä jaksoja. Kysy myös muita akkuvaihtoehtoja!

Yhteystiedot