Aurinkosähköä vapaa-aikaan tarjoushinnoin Oulun Akulta

Hanki aurinkopaneelit Oulun Akulta ja hyödynnä sähköntuotossa ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta auringon energiaa! Aurinkopaneelit ovat viisas valinta, kun haluat helpon tavan tuoda sähköt mökille, veneeseen tai vaikka asuntovaunuun. Saat tuotettua sähkön itse ja samalla vähennät ulkopuolisen energian ostamisesta aiheutuvia kustannuksia. Tarjoamme ainoastaan markkinoiden parhaita ja kestäviä aurinkoenergia tuotteita.

Aurinkopaneelit kaikkine tarvittavine tuotteineen

Meiltä löydät laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät ja tietysti ammattitaitoisen opastuksen järjestelmien käyttöön. Valikoimaamme kuuluvat 12/24v perusjärjestelmät, 12/24v jääkaappijärjestelmät, irtopaneelit sekä tarvikkeet. Tule myymäläämme tutustumaan laitteisiin, niin kerromme mielellämme tarkemmin niiden toimintaperiaatteista.

Voit myös kysäistä etukäteen aurinkopaneeleihin ja aurinkosähköön liittyvistä asioita – ota yhteyttä! Henkilökuntamme Oulun Akussa on palveluksessasi. Muistathan, että tarjoamme myös laajan akkuvalikoiman sekä asennus- ja huoltopalvelun.

Aurinkosähköjärjestelmän valinta

Aurinkosähköjärjestelmän valinta voi olla monelle hankalaa, koska markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja laidasta laitaan; on eri tehoisia ja eri tekniikalla tehtyjä aurinkopaneeleita, akustot huoltovapaita tai ei, akkutyyppejä erilaisia, säädinlaitteet eri tyyppisiä jne.

Tässä osiossa on tarkoitus pintaa raapaisten avata näitä mökille aurinkosähköjärjestelmän hankkijan kysymyksiä. Lisää tietoa saat lisäksi paikalliselta Eurosolar ‐ jälleenmyyjältäsi.

Järjestelmän teho: Aurinkosähköjärjestelmää hankkiessa aloitetaan aina miettimällä omat käyttötarpeet ja ‐ ajat. Normaalisti mökkijärjestelmää käytetään maaliskuu ‐ lokakuun välisenä aikana. Jos tarve on ympärivuotiselle käytölle aurinkosähköjärjestelmää tulee täydentää esim. tuulivoimalalla. Seuraavaksi suuntaa‐antavia arvioita yleisimmistä 12 V mökkipakettien tehoista:

1. Perusmökkijärjestelmät: Kun käyttötarve valaistus, TV, kännykän lataus. Tällaiseen tarpeeseen riittää n. 50 ‐ 140 W paneeliteho + 100 Ah ‐ 250 Ah akusto.

2. Jääkaappimökkijärjestelmä: Kun käyttötarve edellisten lisäksi jääkaapille, järjestelmän minimivaatimus 200 W paneeliteho + 400 Ah akusto. Jos jääkaappia käytetään vain viikonloppuisin järjestelmävaatimus pienenee.

12 V (24 V) vai 230 V ‐järjestelmä?
Peruslähtökohtana voidaan pitää, että jos vain mahdollista kannattaa kaikkia laitteita käyttää järjestelmäjännitteellä (eli mihin akut on kytketty 12V / 24V). Järjestelmään voidaan hankkia invertteri, jota käytetään satunnaisesti. Puhtaasti 230 V mökkijärjestelmän rakentaminen pitää olla perusteltua. 230 V vaihtoehto silloin, jos mökki varustellaan lähes täysin omakotitalo mukavuuksin: jääkaappi, pakastin,
porakaivo, vedenlämmitys.

Lataussäätimen valinta
Markkinoilla on kahdentyyppisiä lataussäätimiä PWM ja MPPT tekniikalla toteutettuja:

PWM ‐säätimet soveltuvat mainiosti perusaurinkosähköjärjestelmiin. Erityisesti 1‐2 paneelin järjestelmiin, jossa etäisyydet paneelilta‐säätimelle‐akulle ovat lyhyitä (10 m). Tällaisessa tapauksessa panostaminen
kalliimpaan säätimeen on perusteltua vain jos järjestelmää aiotaan tulevaisuudessa päivittää.

MPPT ‐säätimellä saat kaikki tehot aurinkosähköjärjestelmästäsi irti. MPPT ‐säätimien tehokkuus perustuu niiden älykkääseen latausprosessiin, jonka avulla päästään jopa +30% tuottoihin verrattuna PWM ‐säätimiin. MPPT ‐säätimille on ominaista että paneelit voidaan kytkeä sarjaan max. 100 ‐150 V mallista riippuen ja akusto voi olla 12 V, 24 V tai 48 V kytketty. Paneelijännitteen kasvattaminen pudottaa hävikkiä, joten pitkätkin kaapelivedot onnistuvat paneeleilta akulle.

Akuston valinta
Pääasiassa myymme AGM ‐ akkuja aurinkosähköjärjestelmiin. Kokemuksestamme etenkin AGM Deep Cycle (syväpurkaus) ‐akut ovat parhaita tähän käyttöön. Ne soveltuvat hyvin suomalaiseen mökkiympäristöön, välillä käyttö on rajua ja välillä taas pitkiäkin käyttämättömiä jaksoja. Kysy myös muita akku vaihtoehtoja.
 

Suosittele meitä

Facebook Twitter 5Jaa

Aukioloajat

 Arkisin 08.00-16.30 

 La-Su suljettu

Poikkeavat aukioloajat kovilla pakkasjaksoilla: 

 Talven kovilla pakkasjaksoilla, varmista poikkevat aukioloajat. Palvelemme tällöin asiakkaitamme iltaisin pidempään ja myös lauantaisin!

 Soita numeroon 08 311 6111 tai tarkista poikkeavat aukioloajat nettisivumme etusivulta.

Aurinkopaneelin lataus Aurinkopaneeli